Vit kladdkaka med lakrits




Jag har funderat ganska länge på om jag ska lägga ut det här receptet eller inte, men tillslut bestämde jag mig för att göra det. Den är verkligen jättegod så det har ingenting med det att göra, men ni förstår. Jag är med i en tävling som heter Kladdkakeracet, man kan inte skicka in bidrag längre, men jag har skickat in det här receptet. Så därför har jag viljat vänta och se om jag kommer vidare för då vill jag inte lämna ut receptet. Det är fortfarande inte sista datumet för att få reda på om man kommer vadiare och jag kan bara hoppas att jag kommer med, med det här supersmaskiga receptet! Men nu lägger jag ut det. Det kvittar om jag kommer med eller inte, men ni mina kära läsare är de första som har tagit del av det allra först! Så känn er utvalda :)

Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
100 g vit choklad
100 g smör
ca 10 lakritsbitar t.ex. salta sillar
smör till formen
kokosflingor till formen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt det svalna. Smöra och bröa en form ca 21 cm i diameter och gör i ordning ett vattenbad.
2. Rör ihop ägg med socker. Sikta ner vaniljsocker och vetemjöl.
3. Lägg i chokladen i vattenbadet och smält den. Skär lakritsen i lagom stora bitar.
4. Häll i chokladen och smöret i smeten och rör den jämn och fin med hjälp av en slickepott. Lägg ner lakritsen och rör om lite till.
5. Häll i smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Jag vet inte om jag har skrivit exakt som förra gången, eftersom att jag glömde skriva ner orginalreceptet(ops). Så det finns tyvärr inget orginarecept kvar. Det är bara arla som har det får vi hoppas ;)

Lovisas polkagrisiga kladdkaksmuffins



Tidigare idag så spred sig doften av kladdkaka i huset, det var nämnligen jag som bakade kladdkaksmuffins :) På mitt eget sätt, så det är jag som har hittat på receptet själv :D Dem blev såå goda och mumsiga.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl matolja(t.ex. rapsolja)
2 dl vetemjöl
¾-1 dl kakao
¾-1 dl ljus sirap
1 nypa salt
10 st rutor mjölkchoklad
ca 25 st polkagrisar(de små randiga kuddarna ni vet)
ev några polkakuddar till garnering

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader och sätt ut 16 stycken muffinsformar på en plåt. Smält smöret och ställ det åt sidan. Förbered ett vattenbad.
2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3.Häll i smöret, matoljan och sirapen i äggsmeten.
4.Blanda vetemjölet, kakao och salt och vänd ner det försiktigt i smeten.
5.Hacka chokladen och smält den i vattenbadet, under tiden du väntar så krossa polkagrisarna.
6.Häll i chokladen och polkagrisarna i smeten.
7.Fyll formarna med ²/³ smet.
8.Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.
9.Låt dem svalna lite och lägg på lite hela eller krossade polkagrisar. Ät dem tillsammans med vispad grädde eller glass.

TEST

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1731192/skafferimusen?claim=uexcnqm8652">Följ min blogg med bloglovin</a>

Popcornkakor

Det var ett tag sen jag uppdaterade, och nu har jag tid :) För ett tag sen bakade jag popcornkakor. Jag vet att det låter konstigt, men dem är ryssligt goda. Speciellt när de är nybakadee. För er som undrar hur de smakar så kan jag berätta att de smakar lite som drömmar med popcorn i, mina blev iallafall enormt spröda. Jag hade med mig några popcornkakor idag i skolan och då frågade min kompis om det verkligen var popcorn i dem, ja hon är lite rolig. Och vill ni veta? Det är popcorn i dem! Och ett måste! Om du poppar påspopcorn så blir det mer än halva påsen över, så passa på att äta ;)

6 meegastora, 12 stoora, 24 ganska små, 48 mini minisar

Ingredienser:
1 ½ dl strrösocker
100 g smör
¾ dl neutral olja(rapsolja är toppen)
3 dl vetemjöl
¾ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 liter popcorn


1.Sätt ugnen på 200ºC och ta fram en plåt eller två och ta på bakplåtspapper på den/dem.

2.Ta fram alla ingredienser du ska ha och poppa popcornen.

3.Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt lite olja i taget under kraftig vispning. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör tills allt har blandat sig väl(om degen är för hård så tillsätt några droppar olja, den ska ha konsistensen som mördeg).

4.Häll i popcornen i smeten/degen.

5.Kör några varv med elvispen tills det blandat sig samman.

6.Klicka ut smeten på en plåt eller två(om det inte går att klicka ut degen, så gör så som att du gör så stora bollar du vill ha och sen trycker du bara till dem lite så blir det bra). Grädda i mitten av ugnen ca 12-13 minuter.

Också vill vi ju få se resultaten med:



Tänk på dethär när du bakar dessa kakor!
  • Om du gör mini-storleken så får du dra ner lite på tiden i ugnen.
  • Lägg inte kakorna för nära varandra på plåten, då finns risken att de flyter ihop och det är inte så fint. Så om du tycker det blir trångt på plåten, flytta då hellre över några på en annan plåt.