Blomstercupcakes med smörkrämsfrosting

Kände att det var länge sen jag gjorde cupcakes så jag svängde ihop ett gäng för några dagar sen. Samtidigt som jag invigde mitt spritsset. Jag behöver fler tyllar, eftersom att jag egentligen inte har en sån tyll men behöver för det jag tänkte göra nämnligen blommor!

 

Resultatet blev helt okej för att vara första gången och använda en annan tyll, här kan ni se hur tyllen ska se ut. Medan min är mer svängd. Har använt den andra från vänster på bilden nedan.

 

 

 

12 muffins:

2 ägg

2 dl ekologiskt rårörsocker

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1 1/2 dl vaniljyoghurt

4 rutor hackad mörk choklad

 

Vispa ägg och socker poröst, blanda samman de torra ingredienserna i en separat skål och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten. Tillsätt yoghurten och rör tills allt är klumpfritt.

Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet, ha lite hack choklad i varje. Grädda i 180 grader i ca 20 minuter.

 

Frosting:

100 g mjukt smör
3-4 dl florsocker
2 msk grädde/mjölk
röd karamellfärg

 

Börja med att röra smöret mjukt, tillsätt sedan florsockret lite i taget. Ha i grädde/mjölk. Vispa detta i ca 5 minuter på medelhastighet, färga smörkrämen i önskad färg och spritsa sedan ut krämen på dina muffins. Vill du försöka dig på en fin blomma behöver du en tyll som jag visar där uppe. Här kan du se hur man gör, det är lättare än man tror. Lite övning ger färdighet! Ett tips är att lägga in hela spritsen i kylskåpet ett tag när du känner att smörkrämen är för lös och börjar flyta ut lite. Ta ut den innan den har blivit allt för hård.

Recepten på muffinsen och smörkrämen har jag hittat hos Linnéas Skafferi. Men jag har varit framme och ändrat lite i båda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback