Friska havrebollar och den funna pajformen



I ett urklipp från Icakuriren fiskade mamma upp receptet på Havrebollar med lime och kokos när jag hade noll inspiration. Så jag bestämde mig för att göra dem, och dem blev riktigt bra tycker jag. Dem har en väldigt frisk smak så passar därför bra nu på sommaren. Annars också såklart.

Förresten så har jag funnit en toppenbra pajform, har letat efter en sån i månader fast aldrig hittat en. Men jag var på Gotland med familjen och hälsade på några kusiner där förra veckan tror jag. Då var vi inne i Visby och i en affär där(kommer inte riktigt ihåg namnet) så hittade jag den ultimata. En pajform med löstagbar botten och en kant på 55 mm, dessutom är den väldigt fin.



Men åter till Havrebollarna!



Till ca 25 stycken
150 g vit choklad
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl riven kokos
2 ½ dl havregryn
saft och finrivet skal av 1 lime
cirka 1 dl riven kokos att rulla bollarna i

Gör så här
Hacka chokladen grovt. Koka upp vispgrädden, dra kastrullen från plattan, tillsätt chokladen och rör tills den smält. Rör ner kokos och havregryn och sedan limesaft och -skal. Låt smeten svalna och svälla i cirka 30 minuter, så blir det lättare att rulla bollarna. ( Men om man vill få dem helt runda skulle jag nog testa att sätta in blandningen i kylen när den har svalnat lite. Inte så att den blir för hård, men bara lite fastare. ) Rulla till bollar och doppa i riven kokos. Kan förvaras i rumstemperatur i 3-4 dagar. Stoppa dem i kylskåpet för ökad hållbarhet.

Det är ett av Mia Öhrns recept, hon brukar ofta ha några sidor med recept i Icakuriren. Och henne gillar jag ju som ni vet kanske vet.
Kommentarer
Postat av: catharina

PUB!

2011-08-04 @ 17:10:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback