Tekakor



Det är verkligen goda tekakor dessa!


25 tekakor:
5 dl ljummen mjölk
50 g jäst
1 ½ dl smält smör
3 msk socker
16 dl vetemjöl(själv använde jag bara 13-14 dl ungefär o hade resten till utbakning och det)
2 tsk salt

Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Blanda ner allt utom saltet och mjölet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och arbeta den i ca 10 minuter. Det är bäst med en degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör i ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i 25 bitar. Rulla till bullar och kavla eller platta ut till kakor. Nagga med en gaffel och sätt på en plåt med bakplåtspapper, själv använde jag 3 plåtar.
Låt kakorna jäsa i ca 60 minuter.
Baka av kakorna i ugnen på 250 grader i 8-10 minuter.
Låt svalna lite på galler innan ni äter dem. Det går bra att frysa in dem, men låt dem svalna helt innan du stoppar in dem i påsar.

Receptet kommer från en av favoritbloggarna Bake Cake!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback