Vaniljhjärtan

På Alla Hjärtans-dag så kan det vara trevligt att baka Vaniljhjärtan tillsammans. Det är lite pilligt, men absolut värt mödan. Man måste ha speciella formar för att kunna göra dem, annars kanske man man komma på ett annat sätt att göra dem!




Till ca 16 st:
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
knappt 1 dl strösocker
200 gram smör

Vaniljkrämsfyllning:
1 ½ dl grädde
1 äggula
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Smörj hjärtformar.
Blanda de båda mjölsorterna och sockret, finfördela smöret i blandningen och arbeta den snabbt ihop till en smidig deg. Låt vila svalt en stund.
Blanda alla ingredienser till fyllningen förrutom vaniljsockret i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Kyl den och smaksätt med vaniljsocker.
Kavla ut degen ganska tjock. Stansa ut hjärtan med hjälp av formarna och lägg ner i formen och tryck försiktigt. Fyll med lite drygt en tesked vaniljkräm och lägg över ett likadant hjärta av deg som du klätt formarna med och tryck till lite på kanterna. Ställ formarna på en plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Stjälp upp kakorna försiktigt medan de är varma. Låt dem kallna och sikta florsocker över dem innan de ska ätas.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback