Mikrokladdkaka


Busenkel kladdkaka som inte behöver mer än några minuter på sig att gräddas! Perfekt för lata eller chokladsugan personer! Receptet kommer Mia Öhrns bok, Kladdkakor!

Till en form:
175 gram smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker


Gör så här: Smält smöret i mikron eller på spisen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt därefter det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Häll alltsammans i en vid mikrosäker form, ca 30 cm i diameter(en pajform av glas är toppen om den får plats i mikron!). Har du inte en sån form, eller så stor mikro kan du ta en mindre form och hälla den överblivna smeten i små formar. Grädda kakan på full effekt 6-8 minuter. Kontrollera då och då att den är kladdig inuti.

Psst! För er som tycker att bilden inte har någon skärpa så ska ni veta att det ska likna bokeh ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback