Shortbreads



Som ni ser är även dessa en av mina presenter till pappa på hans födelsedag.


Dessa små kakor är helt fantastiska, dem riktigt smälter i munnen och smakar,(ja inte särskilt mycket) ljuvligt. Mina engelska favoritkakor tror jag nästan.

Om ni har varit i London eller någon annanstans i Storbritanien har ni säkert ätit sådana kakor innan. Märket Walkers som har dem röda skotskrutiga förpackningar med kakor som finns överallt. Mina är inte riktigt lika fina, då mina liknar mer mandelkubbar i formen, men smaken som jag kommer ihåg dem "riktiga" är väldigt lika.




Använd för guds skull smör i kakorna, annars kan du lika bra bränna dem.

Till cirka 40 kakor
250 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 dl maizenamjöl(maizena majsstärkelse)
5 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Lägg smör och florsocker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir fluffigt. Häll försiktigt i maizenamjöl och vetemjöl. Vispa igen till du har en slät deg(som är ganska kladdig så arbeta lite med mjölade händer tills den blir mer som en deg).

3. Mjöla ett bakbord och vält upp degen. Dela degen i fyra lika stora delar och rulla varje del till en knubbig korv, tjock som en varmkorv. Jag har räknat ut att den ska vara ungefär 30 centimeter. Skär den i 3 cm långa bitar, lägg upp kakorna glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Ta en gaffel och gör två rader hål på varje sida av kakan(som på bilden ↑).

4. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och förvara dem i en burk med lock. Ät upp dem ganska snabbt för då är dem godast.

Recepet kommer från Johanna Westmans bok Första kokboken i världen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback