Vaniljmacarons med fläderganache



Återigen macarons, men jag tycker verkligen att det är jätteroligt att göra. Det är lite klurigt, men inte omöjligt så att man ändå får vara nöjd med sig själv.

Dessa macaronsen gjorde jag till min pappa i födelsedagspresent eftersom att han älskar macarons, och jag förstår honom. Dem är petit, men ändå så bra.




Receptet på macaronsen(kakorna) hittar ni {här}.

Sedan har jag bara tillsatt vaniljarom efter smak.

Fläderganache
1 dl outspädd Fläderblomssaft
1 tsk Citronsaft
0,75 dl Vispgrädde
100g Vit Choklad, finhackad


Gör så här
Reducera* fläderblomssaften på svag värme till hälften. Tillsätt citronsaft,  grädde och koka upp. Rör ned den vita chokladen och låt den smälta så att det blir en fin och slät ganache. Låt fläderblomsganachen stelna i kylen. Spritsa eller klicka på lite smörkrämen på hälften av kakorna och lägg sedan ihop varje fylld med en ofylld. Förvara macaronerna i kylen.

* Reducera betyder att du kokar någon vätska(saften just här) så att det blir mindre kvar av den. Alltså att det ångar bort, jag tror också att det ger bättre smak.

Receptet på ganachen har ja hittat på Kalasgott.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback