Kardemummasockrade mandeltoppar



Små och väldigt goda, dessutom finns det plats för många i magen! Det enda kluriga momentet är spritsningen om man inte är van vid det, som jag. Om det absolut inte går funkar det säkert att rulla till små bollar, men ta lite florsocker på händerna då.

Till 40-50 stycken:
300 g mandelmassa
½ dl strösocker
2 äggvitor

Till garnering:
ca 1 dl strösocker blandat med 1 msk malen eller stött kardemumma

Gör så här:
Vispa upp äggvitan bara lite snabbt till skum(det behöver inte vara så fast). Blanda samman mandelmassan och sockret. Tillsätt äggvitan pö om pö så att det blir en jämn och slät smet. Spritsa små toppar med en spritspåse på en bakplåtsklädd plåt. Använd ett slätt spritsmunstycke. Strö kardemummasockret över topparna och skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Svalna helt innan du försiktigt lossar med en stekspade. Förvara i en lufttät burk med en bit formfranska om du vill att dem ska bevara sin seghet.

Receptet kommer från boken Kakfrossa av Claes Karlsson, själv har jag bara varit inne och ändrat lite i receptet så att det blir lättare!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback