Små fina frukostbullar



Jag har inte så mycket att säga just nu, men man kan äta dem till frukost, mellanmål, lunch eller ha med dem på utflykt. Dem är jättebra att frysa in och vad jag gillar är att ta en bulle ur frysen värma den väldigt varm, dela den och lägga en bit brieost i. Sen är det bara och pressa ihop den så smälter osten, gudagott!



Omkring 40 stycken:
½ dl neutral olja(det går ju med olivolja om man gillar den smaken)
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
ca 13 d vetemjöl

Pensling och på toppen:
1 uppvispat ägg
riven ost, vallmofrön, rostade solroskärnor eller vad du tycker är gott!

Gör så här: Värm upp vattnet till 37 grader och häll i oljan. Lös upp jästen i lite av degspadet i bunken du ska använda under hela bakningen. Tillsätt resten av degspadet, salt och socker. Rör i ca ¾ av mjölet(om du har mer erfarenhet så ser du när det är tillräckligt med mjöl). Arbeta degen tills den blir seg, blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Strö ett tunt lager mjöl och lägg på en bakduk, jäs på en dragfri plats till degen är dubbelt så stor, vilket borde ta en halvtimme. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen med mera mjöl tills den är smidig. Dela degen i 4 delar och rulla ut varje till en längd, på varje ska du få ut ungefär 10 stycken. Rulla till fina små bollar och lägg på bakplåtsklädda plåtar. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20-30 minuter tills dem har blivit kanske en tredjedels större lite drygt. Sätt på ugnen på 250 grader ungefär 10 minuter innan bullarna jäst klart. Pensla med uppvispat ägg och strö över det du vill ha. Grädda i ugnen ca 8-10 minuter.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback