Frasiga Frasvåfflor

Imorgon är det ju Våffeldagen och det måste firas med våfflor i stora mängder!





Till ca 10-12 laggar:
3 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde
2 msk smält smör

Blanda mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa grädden tjockt, tillsätt den och den smälta avsvalnade smöret. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl första gången med lite smält smör, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på ¾ dl smet, bred ut den något och grädda våfflora ljusgula. Lägg dem var för sig på ett gallers så att de håller sig frasiga. Servera dem så nygräddade som möjligt med bär eller sylt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback