Mjölkchokladbiskvier med kanel

Små men naggande goda, de skulle nog passa utmärkt till julen!


Till ca 30-40 små biskvier:

Bottnar
275 gram mandelmassa
1 äggvita

Mjölkchokladtryffel
250 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör
1 tsk malen kanel
1 tsk nystött kardemumma

Dopping
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
Riv mandelmassan grovt och rör ner äggvitan lite i taget. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet. Fyll en engångsspritspåse med massan, klipp ett litet hål i påsen och spritsa runda, jämntjocka små bottnar med jämna mellanrum på två bakplåtspappersklädda plåtar. Det går även att klicka ut bottnarna med en sked. Doppa då fingrarna och skeden i lite vatten så blir det inte lika klibbigt. Grädda i mitten av ugnen i 175 ° i 8-10 minuter eller tills bottnarna har fått lite färg. Låt svalna. | Hacka chokladen till fyllningen ganska fint. Mät upp grädde, honung och smör i en liten kastrull. Tillsätt kryddorna och koka upp. Dra kastrullen från plattan, tillsätt snabbt den hackade chokladen och rör tills den smält. Rör ihop till en jämn och blank tryffelsmet. Låt tryffeln stelna i kylen, det tar 4-5 timmar. | Lossa biskvibottnarna från pappret och lägg dem med den släta sidan uppåt på en bricka. Bred ett tjockt och toppigtlager mjölkchokladtryffel på varje biskvi. Låt dem stelna i kylen minst en timme, är du otålig kan du ha dem i frysen något kortare. |Bryt chokladen till doppingen i mindre bitar. Smält chokladen över ett vattenbad i en liten djup skål och toppa biskviernas toppar. Låt stelna i kylen och förvara i kylskåpet i en lufttätburk med en bit formfranska fram tills de ska serveras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback