Oreo cookies med espressofyllning

Receptet kommer från boken Två Systrars Söta, men jag har hittat det hos Baktokig. Min deg krånglade lite, men jag råkade göra ett litet misstag, annars blev allt bra!


Till ca 30 kakor(15 dubbla):

250 g smör
½ dl socker
1 äggula
3 ½ dl vetmjöl
5 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
50 g riven finchoklad

 

Espressofyllning:

1msk vispgrädde
2msk smält smör
2msk espresso (eller starkt kaffe)
1krm malen kanel
3-4dl florsocker


Alternativ vaniljfyllning:

3-4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
½ tsk vanlljsocker

 

Kör smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggulan. Blanda de torra ingredienserna samt den rivna chokladen och rör ner i smeten. Blanda snabbt till en smidig deg. Rulla degen till en rulle (ca 3 cm i diameter). Täck med plastfolie och ställ in i frysen i ungefär en kvart. Sätt ugnen på 175 grader. Skär degen i ½ cm tjocka skivor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i kylskåpet i 10 minuter. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna. Blanda under tiden till fyllningen och ställ den kallt. Bred lite fyllning på en kaka och tryck försiktigt ihop med en annan kaka. Kakorna är godast om de får stå i kylskåp eller frys innan de serveras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback