Skogsbärspaj med smulor



Med smulpaj finns det inget dåligt, det är bara bra bra bra! Man kan variera det i oändliga former, sätta sin egen prägel på det. Och sen är den ju förbannat lätt och snabb att göra med sina vänner, vilket blir ännuu roligare :) Sen är det ju lätt att göra enligt säsongen. Just när jag och min kompis gjorde pajen så fick vi otur eftersom att formen var krackelerad, så då kan ni ju tänka er vad som hände... Det började droppa i ugnen och sen sprack den helt när vi tog ur den ur ugnen, men jag var kvick med kameran innan den gräddades ;)



Till en stor form:
2 dl vetemjöl
100 gram smör
1 msk socker

Fyllingen:
1 l bär(om man just vill göra denna pajen så använde jag hallon, björnbär och lite blåbär)
½- 1 dl socker
1 msk potatismjöl(om du har färska bär så ta inte potatismjöl)

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg mjöl och socker i en skål, fördela smöret med mjölet med fingrarna eller en kniv till en grynig massa. Smöret ska helst inte vara helt för mjukt. Blanda ihop bären med sockret och ev. potatismjölet, häll i bären i en ugnsäker form(ja en pajform är ju toppen). Smula över degen, grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Servera den ljummen med vaniljsås eller glass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback