Päronbiskvier

De smakar verkligen som sådana som man köper på konditori och om man gillar dem ska man inte tveka. Utan baka så fort som möjligt! Och det är inte så svårt att göra biskvier, om man bara lägger ner lite tid på dem så blir det ett lyckat resultat. Päronessence kan man hitta i Pandurobutiker eller på Essencefabriken.
Till bottnarna använder jag samma recept som dessa och fyllingen kommer jag tyvär inte ihåg var jag hittade receptet.
Till ca 30-40 små biskvier
Bottnar
275 g mandelmassa
1 äggvita
Päronsmörkräm
1 dl vatten
½ dl vetemjöl
1 äggula
1 dl florsocker
150 g rumstemperat smör
1 msk päronessence
några droppar grön karamellfärg
Chokladtäcke
200 g mörk choklad (jag använder marabou)
några droppar neutral olja
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och rör ner äggvitan lite i taget. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.  Fyll en engångsspritspåse med massan, klipp ett litet håll i påsen och spritsa, jämn, runda små bottnar med jämna mellanrum på två bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter eller tills bottnarna har fått lite färg. |
Koka upp mjöl och vatten i en kastrull under vispning. Detta går väldigt snabbt att bli en massa. När blandningen har svalnat så vispa i äggulan, florsockret och smöret lite i taget. Smaksätt fyllningen med päronessence(glöm inte att smaka av innan du häller i 1 hel msk) och några droppar karamellfärg. Ställ smörkrämen i kyl ett litet tag.Bred på ett toppigt lager fyllning på varje botten. Ställ in dem i frysen ett tag tills de stelnat. |
Smält chokladen till täcket över ett vattenbad och droppa ner lite olja och rör om. Ta ut biskvierna ur frysen och doppa dem i choklad. Låt stelna i kylskåpet i en lufttät burk med en bit bröd tills de ska serveras.
Kommentarer
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

YUM! Jag älskar biskvier, tycker det är så himla gott, dina blev ursnygga! Duktig du är <3

2011-11-05 @ 01:10:06
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback