White chocolate chip cookies with blueberries

Min gåva till min pappa på Fars-dag blev white chocolate chip cookies with blueberries, min egna tolkning på chocolate chip cookies.
Receptet har jag hittat hos Linda på hennes fina blogg Call me cupcake och bara ändrat lite i receptet. Så om du vill baka vanliga chocolate chip cookies så kan du kolla in där.
Om du inte hittar torkade blåbär i affären kan du torka egna genom att sätta ugnen på 80 grader och lägga frysta eller färska blåbär på en plåt eller i en ugnssäker form och helt enkelt vänta i minst 3 timmar tills de ser ut som russin och har ungefär samma konsistens. Så vips så har du dina egna blåbär!
Jag använde sådana här chokladknappar från Odense Marcipan som går att hitta i bakhyllan.
Till ca 40 st

5 ¼ dl mjöl
en nypa salt
½ tsk bikarbonat
150 gram smör, smält och avsvalnat
2 dl farinsocker
1 dl socker
¼ tsk vaniljpulver
1 stort ägg
1 äggula
150 gram vita chokladknappar
ca 1 dl torkade blåbär, om du inte hittar i affären så kan du läsa där uppe hur du kan torka egna
Gör så här
Värm ugnen till 160 grader. Smält smöret.
Sikta mjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
Vispa samman det smälta smöret, farinsocker, socker och vanilj. Tillsätt ägg och äggula och vispa till en jämn smet. Rör ned mjölblandningen och rör eller knåda till en deg. Tillsätt chokladen och blåbären och blanda tills jämnt fördelad. Rulla till lagom stora bollar (det blir 2-3 plåtar) och placera dem på bakplåtspapper. Se till att lämna tillräckligt med mellanrum mellan varje kake eftersom att de kommer att sjunka ut i ugnen. Grädda i 10-13 minuter.
5 1/4 dl mjöl
En nypa salt
1/2 tsk bikarbonat
150 gram smör, smält och avsvalnat
2 dl farinsocker
1 dl socker
1/4 tsk vaniljpulver
1 stort ägg
1 stor äggula
150 gram knappar av mörk choklad
150 gram knappar av mjölkchoklad
Värm ugnen till 160 grader. Smält smöret.
Sikta mjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
Vispa samman det smälta smöret, farinsocker, socker och vanilj. Tillsätt ägg och äggula och vispa till en jämn smet. Rör ned mjölblandningen och rör eller knåda till en deg. Tillsätt chokladen och blanda tills jämnt fördelad. Rulla lagom stora bollar (det blir 2-3 plåtar) och placera på bakplåtspapper. Se till att lämna tillräckligt mellanrum mellan varje kaka eftersom de kommer sjunka ut i ugnen. Grädda 10-13 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback