Professorer




Efter en allt för lång paus så återupptar jag nu mitt bakande igen efter skolstarten. Nu har vi hunnit gå i skolan i 3 veckor tror jag och jag har allt för mycket att göra. På vardagarna finns det ingen möjlighet att hinna baka, så därför får det ske på helgerna. Men då har jag så mycket annat att hinna med också, så under skolveckorna får ni räkna med mindre bakning.

I helgen har jag legat förkyld, men idag kände jag mig bättre så jag tog tag i bakandet och gjorde professorer!

Receptet kommer från denna bok som jag har fått av mina vänner i födelsedagspresent förra året. Författaren är ingen mindre än grundaren av Kalasform och i finns många lätta och smaskiga recept. Just dessa kakorna har hon fått från sin mormor, men hur dem har fått namnet professorer. Ja det vet ingen något om.




Till ca 50 professorer:
75 g mandel
1 dl mjöl
150 g mjukt smör
4 msk kakao
2 dl socker
2 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka mandeln ganska fint och blanda med mjölet. Rör ihop smöret med kakao och socker i en separat bunke. Vispa äggen lätt med en gaffel i en kopp. Blanda mandel- och mjölblandningen med äggen och smörblandningen, rör om ordentligt. Fördela smeten i små pappersformar, fyll drygt halva formen.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna på galler.