Pavlova med chokladmarängbottnar

 
Ännu en pavlova på kort tid, men den här är faktiskt bakad någon vecka innan de andra. Jag blev inspirerad av denna så jag ville hitta på ett annat recept med! Konsistensen i bottnarna är lika, seg maräng, skillnaden blir bären och nötterna. Pistaschnötterna tillsammans med hallonen och chokladen blir en väldigt bra kombination. Nu passar det dessutom utmärkt att baka den när det är hallonsäsong.
 
Haha, jag hade lite roligt i redigeringen...
 
Receptet kommer från Lomelinos Tårtor, som är skriven av Linda och det är även hon som tagit alla bilder om jag inte minns fel. I orginalet skulle det vara tre bottnar, men jag och min syster tyckte det blev lite mastigt, så vi   gjorde om receptet till två bottnar. Jag skriver dock ut receptet till tre.
 
Chokladmarängbottnar
50 g mörk choklad, 70%
6 st stora äggvitor
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
 
Fyllning
4 dl vispgrädde
50 g skalade pistaschnötter
250 g färska hallon
 
Gör så här

1. Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro. Låt svalna.

2. Värm ugnen till 175 grader.

3. Rita tre rundlar som är cirka 15 cm i diameter på ett bakplåtspapper.

4. Placera dem så långt ifrån varandra du kan utan att komma för nära kanten.

5. Vänd på bakplåtspappret och lägg det på en plåt.

6. Vispa äggvitorna till mjukt skum.

7. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet. Du ska kunna hålla skålen uppochner utan att marängen glider ut!

8. Sikta ner kakao och majsstärkelse i marängen.

9. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet.

10. Rör ner den smälta chokladen med några tag.

11. Fördela marängsmeten i rundlarna på bakplåtspappret.

12. Tänk på att de flyter ut under gräddningen.

13. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 120–125 grader.

14. Grädda marängerna i 1 timme till 1 timme och 15 minuter, bottnarna ska vara hårda och krispiga runt kanten men fortfarande sega i mitten.

15. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval.

16. Fyllning
Vispa grädden tills den börjar tjockna.

17. Hacka pistaschnötterna.

18. Montering
Lägg den första tårtbottnen på ett tårtfat.

19. Bred på grädde och lägg på några hallon.

20. Upprepa med nästa botten. Lägg den tredje botten överst.

21. Toppa tårtan med ett lager grädde samt hallon och hackade pistaschnötter.

 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback