Fattiga riddare

 
Nu är det för länge sedan, igen, jag delade med mig av ett recept. Men nu fick jag loss mina händer och mitt huvud från skolböckerna och bestämde mig för att göra något snabbt. Passande nog hittade jag en bit torr saffranslängd liggande och vad passar inte bättre om fattiga riddare?
 
Jag vet att många brukar doppa brödet i en blandning av ägg och mjölk, men jag brukar enbart doppa dem i mjölk. Det blir ingen direkt skillnad så ja, det känns inte riktigt nödvändigt. I vanliga fall brukar jag även ha kanel på, men när det är saffran i brödet skulle kanelen ta över saffranssmaken så jag höll mig till bara socker. Anpassa måtten efter hur mycket bröd du har hemma. Gör precis som ni känner för! 
 
 
Fattiga riddare 
 
Torrt bröd eller torrt vetebröd
Mjölk, 1-1 ½ dl mjölk är lagom till fyra skivor
 
Smör till stekning
Socker och ev. kanel till garnering
 
Gör så här
 
Skär upp brödet eller längden i så tjocka skivor du vill ha. Doppa dem i så mycket mjölk som behövs. Hetta upp en stekpanna och lägg i generöst med smör. Stek brödskivorna gyllenbruna och doppa dem i socker och eventuellt kanel. Servera dem medan de är varma!