Kanelbullens dag och Instagram

 
Imorgon är det Kanelbullens dag, vilket säkert ingen missat. Det firar vi med ett recept på Kanelbullar!
 
 
Till ca 40 bullar
150 g mjukt smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk stött/malen kardemumma
850 g (ca 14 dl) vetemjöl
 
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk kanel
 
1 ägg till pensling och pärlsocker
 
Gör så här
1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i en degskål och häll över mjölken. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och smöret.
3. Mät upp mjölet, skaka inte måttet.
4. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakningen.
5. Arbeta degen kraftigt, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
6. Låt jäsa övertäckt med bakduk i ca en halvtimme.
7. Knåda degen smidigt på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar, kavla ut varje bit till en rektangel.
8. Rör ihop ingredisenserna till fyllningen och bred ut jämnt på varje rektangel. Rulla ihop varje rektangel som en rulltårta.
9. Skär rullen i 20 delar och lägg med snittytan upp i pappersformar på en plåt eller en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i ca 40 minuter.
10. Pensla bullarna och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 5-8 minuter.
11. Låt bullarna svalna på galler med bakduk över.
 
 
 Förresten så har jag precis som alla andra Instagram, så där kan ni följa mig, @lovisabuhrgard, för ytterligare bilder! Nedan finns nio stycken bilder från min instagram.
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback