Fettisdagen 2014 firas med citronsemlor

 
Men hallå, vad är det som händer??
 
Idag är det BÅDE Fettisdagen (som förmodligen alla redan visste om, men om du mot förmodan hade missat det; glad fettisdag!) och Internationella pannkaksdagen! Det blir bara för mycket för mig, hur ska man hinna äta massor av pannkakor och semlor på en och samma dag?
 
Nej, några pannkakor hann jag varken med att grädda eller äta idag. Men semlor; semlor har jag både gjort och ätit! 
 
 
Och de blev störtgoda! 
 
Jag försökte komma på en nyskapande semla och kom upp med den originella idén citronsemlor! Inte det mest nyskapande direkt, men det kändes friskt inför våren nu när fettisdagen inföll så sent i år. De blev väldigt luftiga, fylliga, men samtidigt friska och allt annat som en bra semla ska vara. 
 
Dock så blev själva bullarna en aningen, hm, skeva. Jag skulle givetvis försöka mig på ett nytt recept som Linda Lomelino skrev om och hyllade igår. Och bullarna blev verkligen smakrika och luftiga, med andra ord riktigt goda. Men någonstans måste jag ha misslyckats för de var runda och fina när jag satte in dem i ugnen; men när de kom ut igen var de helt ojämna och buckliga. Men efter nogrannt smakande av en bulle bestämde jag mig för att "äh, det ska ju synas att de är hemmagjorda!". Det kan man sannerligen urskilja, även på dessa bilder, men jag tycker ändå att de är lite halvt charmiga så ja.
 
 
Citronsemlor
 
Vanliga vetebulllar. (Jag använde detta recept men det går lika bra med valfritt recept man känner sig trygg med. Dettaär väldigt bra till exempel.)
 
Montering
 
Mandelmassa
Zest från en citron
Lite citronsaft
Mjölk
Inkråm från bullarna
Vispgrädde
 
Florsocker
 
Gör så här
 
Baka bullarna enligt recept och låt svalna.
 
Skär av locket på bullarna och gröp ur inkråmet. Blanda inkråmet med mandelmassa, citronzest, citronsaft och lite mjölk. Fyll bullarna med fyllningen. Vispa grädde och spritsa eller klicka ut det på bullarna. Sätt på locket, pudra lite florsocker över och servera direkt som de är eller som en hetvägg!
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback