Blåbärsknyten med vaniljkräm



Lovisasäger förlåt för de otroligt dåliga bilderna, men Catharinas objektv är sönder(hennes ända...), så jag får fota med videokameran tills vidare :) Aja, men det går, idag har jag iallafall bakat dessa bullar, smarriga som det smarrigaste bullar man kan tänka sig :) Jag tyckte de var lätta o här kommer receptet!

Till ca 20 bullar:
25 g jäst(halft paket)
75 g smör
2 ½ dl mjölk
3/4 dl strösocker
1 krm salt
ca 7 ½ dl vetemjöl(450gram)

Fyllning:
½ påse kallrört vaniljsåspulver(á 45 g)
1 dl mjölk
2 dl båbär
2 msk strösocker

Pensling:

ägg

Garnering:
pärlsocker

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken o värm till fingervarmt(37 grader). Häll lite av degvätskan(smöret+mjölken) över jästen o rör till den lösts upp.

2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa 40 minuter med en handduk över.

3. Blanda vaniljsåspulver med mjölk och låt stå kallt i ca 15 minuter. Blanda blåbär o socker.

4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i ca 20 bitar. Rulla bitarna till runda bullar. Platta ut bullarna till kvadrater ca 10x10cm. Lägg en klick vaniljkräm och några blåbär mitt på. Ta upp kanterna och tryck ihop dem. Lägg bullarna i bullformar ställda på en plåt. Låt jäs aytterligare 30 minuter. Sätt ugen på 250 grader.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt ugnen ca 7-8 minuter. Låt bullrna svalna en aning på galler. Och ät när man inte bränner sig på de, alla vet att varma bullar är bäst:D
Kommentarer
Postat av: Anonym

Dom var väldigt mumsiga :D <33

2010-07-18 @ 21:38:05
Postat av: Sofia Buhrgard

Dom där ska jag nog baka någon gång när jag hinner. De verkar jättegoda. :)

2010-10-13 @ 18:55:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback