Mini-Pain au Chocolat



Haha! Det var det jag gjorde till mamma i Mors-dags present. Dom blev hjärtligt uppskattade av alla. Gott gott med andra ord ;) Det blir som Wienerbröd enligt Astrid, fast med choklad. Och receptet vill ni väl ha? Och det går oxå med mjölkchoklad, försök med vit choklad och se hur det blir oxå. Mamma hade läst någonstan att smördegen blir frasigare om det får ligga ut ett lite längre än vad den egentligen ska.

12 stycken
Ingredienser:
2 plattor fryst smördeg
1 ägg
nästan 1 msk vatten
100g mörk choklad
cirka ½ dl råsocker

Ta ut smördegen ungefär en halv timme innan du ska börja baka. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen så den blir ungefär dubbelt så stor. Dela varje platta en gång på längen och sen i sex bitar. Knäck ägget i en liten skål, häll i vatten och vispa ihop med en gaffel. Pensla bitarna med ägg. Lägg två rutor choklad på varje bit och vik in två kanter så att det blir ett avlångt paket. Lägg paketen med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ägg och strö på råsocker. Sätt in plåten i ugnen i 15 minuter.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback