Recipe


Hejhej! Jag lovade ju recptet på denna suopa innan idag, så here it caome! Fast tänk på när ni skär kycklingen, skär med en annan kniv o på en annan skärbräda. Grönsaker och kyckling, blir nåtfel med bakterierna.

Till 2 personer:
½ paprika
10 cm purjolök
1 morot
125 g kycklingkött
½ msk matfett
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
40 g äggnudlar
½krm peppar
2 krm salt
½ krm cayennepeppar eller curry efter behag(som i Saltkråkan, hehe)

Gör såhär:
1. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
2. Tvätta purjon och skär den i tunna skivor.
3. Skala, skölj och skär moroten i tunna skivor. Dela skivorna.
4. Skär kycklingen i små bitar.
5. Fräs kyckling, paprikan, purjon och moroten i matfetter i en kastrull.
6. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningen.
7. Tillsätt nudlarna.
8. Låt soppan koka i ca 5 minuter.
9. Smaksätt med kryddorna.

Åh vet ni? Mamma ska fråga på Nya Konditoriet om man kan få köpa vit marsipan där :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback