Hallongrottor




I förgår bakade jag Hallongrottor, och tro det eller ej men dom blev riktigt goda om jag får säga det själv. Så därför bjuder jag på receptet:) Det går ju också att göra det med annan sylt t.ex. blåbär, hjortron eller jordgubbssylt. Då blir det ju några andra sorts "Grottor". Om man inte har smör hemma går det bra med margarin, men smaken blir mycket godare med riktigt smör. Det märks verkligen i de här kakorna. så jag använder smör.

Ingredienser:
4 ½ dl vetemjöl
250g smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
1 dl vaniljasåspulver (kallrörd)
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl hallonsylt till fyllning

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och smör till en gryning blandning. Tillsätt de övriga torra ingredienserna och knåda ihop till en deg. ta en bit deg och rulla den till en boll, ungefär lika stor som en normal stor studsboll. Lägg den i en småbrödsform och tryck till lite. Gör så tills degen tar slut. Gör en grop i mitten med tummen och fyll hålet med sylt. Grädda kakorna i ugen cirka 10-12 minuter.

Klara att äta!
Trackback