Whoopie Pies

Oh, herregud så myckt jag vill göra Whoopie pies! Måste bara hitta ett svenskt och bra recept :(

Min matvecka

I veckan som kommer, det vill säga måndag till fredag så är det jag här hemma som ska laga maten. Jag gör det dels för att det är kul och sen att jag slipper diska då :) Så min fråga är om ni skulle va intresserade av att jag la ut alla recepten och kanske bilder? Tänk på saken!Mina fina priser

Jag glömde helt bort att lägg ut bilder på mina priser i förra inlägget så då får det väl bli av nu då :)


Arla-kon, den e så mjuk och gosig!

Pokalen, man ser inte de på bilden men det står på skylten "2:A PRIS KLADDKAKERACET 2010".

En plastslev, den är egentligen mer turkos i färgen.

En supernajsig stavmixer från Bosch som jag bleev jätteglad för! Vi har aldrig haft någon stavmixer innan och sen har den ett så fint mönster!

Sen fick jag även två stycken skålar i samma färg som sleven, konditorrocken och mössan, 2 stycken förkläde och ett inramat diplom :) Jag är nöjd med andra ord!

Kladdkakeracet

Nu ska jag ta och berätta om min resa till Stockholm. Som jag skrev om min vita kladdkaka så var jag med och tävlade i Kladdkakeracet, och jag kom även vidare till final i Stockholm på Chokladfestivalen på Nordiska Museet :D Det hela slutade med att jag kom på 2:a plats vilket jag är riktigt glad och stolt över. Så nu ska jag ta och berätta om resan i text och bilder, så bara sitt ner och njut ;)


Vi fick åka upp på fredagen med flyg som Arla bjöd på. Där fick vi på ett modernt hotell som hette Clarion Sign, där hade de värsta stora frukosten :D Me like! På den här bilden sitter jag i receptionen och väntar på taxin till Nordiska museet på lördagsmorgonen.

(Jag vet, inte en så bra bild men det finns inga andra bilder på oss finalister innan tävlingen.) Från höger är det Olivia, Karin, Tuva, Vendela, Malin och jag :) Här hade vi fått på oss våra fina Konditorrockar som vi fick springa runt med resten av tävlingen.Världens största? Ja så stod det i alla fall.

Här var Chokladfestivalen, i hallen på Nordiska Museet.

Massa praliner!

Vi blev intervjuade på scenen.

Heat 1 är igång och jag blir intervjuad av Jenny från tv4 :)

Vi är i full gång med bakningen.

Då var min smet i formen och jag skulle bara ha in den i ugnen, jag klarade att göra den på scen!

Bakom sitter juryn och ska smaka på min kaka. Mittemellan mig och Jenny så sitter han som blev Årets Konditor, Roy Fares!

Vi väntade spänt på prisutdelningen, och Alra-kossorna väntade nog spänt på oss också! Nej jag skoja bara;)

Här står vi framme på scenen och väntar på att de ska avslöja vinnaren. Då hade vi redan fått skylten där det stod våra kladdkakor och namn och kossorna.

Vi blev åter igen intervjuade, nu under tiden att vi väntade på vem som skulle vinna. Ser jag inte väldigt glad ut för att inte haft någon aning om att jag kom på 2:a plats? ;P

Först sa de vem 3:an var och då när inte jag blev uppropad så trodde jag att jag skulle komma på 4:de plats. så jag blev vääldigt förvånad när de sa mitt namn. Det var iallafall svårt att få plats med alla priser i famnen ;)

Ja vad ska man säga? En glad 2:a prisare!

Så här lång var kön när vi skulle hem, varför vill de komma in nu när jag har gått och det roliga för dagen var slut, så tänkte jag. Nej, där skojade jag allt igen ;)

Nu vill jag även passa på att säga Grattis till:

Vendela som kom på 1:a plats!

Malin som kom på 3:e plats!
Och till Olivia, Tuva och Karin som kom på delad 4:de plats!

Här kan ni se de andra finalisternas recept på deras kladdkakor. Fast på mitt recept så saknas vetemjölet. Skumt :S