Popcornkakor

Det var ett tag sen jag uppdaterade, och nu har jag tid :) För ett tag sen bakade jag popcornkakor. Jag vet att det låter konstigt, men dem är ryssligt goda. Speciellt när de är nybakadee. För er som undrar hur de smakar så kan jag berätta att de smakar lite som drömmar med popcorn i, mina blev iallafall enormt spröda. Jag hade med mig några popcornkakor idag i skolan och då frågade min kompis om det verkligen var popcorn i dem, ja hon är lite rolig. Och vill ni veta? Det är popcorn i dem! Och ett måste! Om du poppar påspopcorn så blir det mer än halva påsen över, så passa på att äta ;)

6 meegastora, 12 stoora, 24 ganska små, 48 mini minisar

Ingredienser:
1 ½ dl strrösocker
100 g smör
¾ dl neutral olja(rapsolja är toppen)
3 dl vetemjöl
¾ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 liter popcorn


1.Sätt ugnen på 200ºC och ta fram en plåt eller två och ta på bakplåtspapper på den/dem.

2.Ta fram alla ingredienser du ska ha och poppa popcornen.

3.Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt lite olja i taget under kraftig vispning. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör tills allt har blandat sig väl(om degen är för hård så tillsätt några droppar olja, den ska ha konsistensen som mördeg).

4.Häll i popcornen i smeten/degen.

5.Kör några varv med elvispen tills det blandat sig samman.

6.Klicka ut smeten på en plåt eller två(om det inte går att klicka ut degen, så gör så som att du gör så stora bollar du vill ha och sen trycker du bara till dem lite så blir det bra). Grädda i mitten av ugnen ca 12-13 minuter.

Också vill vi ju få se resultaten med:Tänk på dethär när du bakar dessa kakor!
  • Om du gör mini-storleken så får du dra ner lite på tiden i ugnen.
  • Lägg inte kakorna för nära varandra på plåten, då finns risken att de flyter ihop och det är inte så fint. Så om du tycker det blir trångt på plåten, flytta då hellre över några på en annan plåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback