Chokladkonfekt med mjuk kola och hallon

Nu har jag inte haft tid att uppdatera med en massa grejer här på evigheter igen, men jag ska försöka slänga in något till recept innan julafton.
Detta receptet hittade jag i tidningen Isabellas och bestämde mig för att testa det, och det blev väldigt lyckat. De är väldigt goda och man behöver inte en massa ingredienser. Dock måste man koncentrera sig när man penslar formarna och det tar ett tag att göra kolafyllningen. Men det tycker jag absolut att dem är värda!
I receptet stod det att man skulle ha stadiga formar avsedda för minimuffins, men jag kunde inte hitta några sådana så jag använde små ischokladformar istället. Man får lite drygt dubbelt så många som om man använder minimuffinsformar men det går exakt lika bra.
Till ca 15 stycken större eller 35 små
1 burk kondenserad mjölk, finns i bakhyllan
150 g choklad 70%
1 msk torkade hallon eller andra torkade bär
Gör så här
~Koka burken med kondenserad mjölk utan att öppna den. Burken ska kokas i 3 timmar i rikligt med vatten. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden annars finns det risk att innehållet läcker ut. Det du har gjort nu är något som kallas dulce de leche, om du aldrig har gjort det innan och vill ha lite tips så har Linnéa ett bra inlägg om det här. Men oroa er inte, jag ska fixa det efter jul. Det går bra att koka burken flera dagar i förväg.
~Hacka den mörka chokladen och smält den i vattenbad. Det är viktigt att skålen inte rör vattnet. Rör i chokladen tills den har smält. Ta chokladen från värmen och låt den svalna lite.
~Lägg i cirka 1 ½ tsk choklad i varje form. Använd en pensel till att fördela chokladen runt formens kanter, så att det fortfarande finns plats för fyllningen i mitten. Ställ chokladformarna uppochner på ett bakplåtspapper tills chokladen har stelnat helt.
~Öppna burken med den kondenserade mjölken, inuti hittar du nu det som kallas dulce de leche, alltså en riktigt söt kolasmet. Fyll en liten spritspåse med smeten och fyll formarna med smeten. Överfyll inte.
~Lägg ett tunt lager smält choklad på kolasmeten som ett lock, och strö lite torkade hallon ovanpå innan chokladen stelnat. Du kan också strö på finhackade nötter, mandlar, kokos eller strössel om du vill variera, men hallonen bryter av bra till det söta.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback