Pepparkakor och en ny kamera

Åh, jag är väldigt ledsen mina kära läsare att jag inte har delat med mig av några recept på väldigt länge. Men äntligen så börjar skolan avta och det blir nog inte så många fler prov innan jullovet. Det känns överhärligt!

Under tiden nu jag inte hunnit uppdatera har jag till och med hunnit fylla år och i födelsedagspresent fick jag inget mindre än en egen systemkamera. Som man även kan filma med, så dagen till ära tänker jag dela med mig av min första videoblogg. Ni kanske kommer att få se en till videoblogg nu i julbaket, för nu tänker jag baka en massa julgodis och kakor.
De flesta familjer har sitt eget recept på pepparkakor men jag tänkte ändå dela med mig av det som vi använder. Det kanske finns någon som inte har ett riktigt bra recept och då blir detta jättegott. Receptet kommer från Konditorns bästa.


Till en massa pepparkakor, beroende på hur stora formar du använder
2 msk sirap
2 ½ dl strösocker
2 tsk mald ingefära
2 tsk mald kanel
2 tsk malda nejlikor
1 dl vispgrädde
8 ¹/³ dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
Gör så här
Rör sirap, sockret och de malda kryddorna till en porös smet. Vispa grädden så att den tjocknar något och tillsätt knappt 7 ½ dl vetemjöl och bikarbonat. Spara resten av mjölet till utbakningen. Ställ degen täckt med plastfolie i kylskåpet över natten eller i några timmar. Ta ut den en liten stund innan du ska baka ut den.
Sätt ugnen på 190 grader. Mjöla lätt ett bakbord och kavla ut en bit deg till 3-4 mm i tjocklek och stansa ut figurer med pepparkaksformar. Lägg kakorna på bakplåtsklädda plåtar och grädda efter hand i ugnen ca 5-8 minuter.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback