Cake Pops

Cake Pops kan man väl säga att det helt enkelt är kakdeg uppträtt på en pinne och doppade i choklad! Det finns en massa olika recept på Cake Pops, men jag har valt Mia Öhrns recept med jordnötssmör. Om man är nötallergiker kan man ju ta färskost eller kanske Nutella, dessutom så är chokladkakan helt för god!





Cirka 30 stycken

Kaka
100 g smör
1 dl (60 g) vetemjöl
1 dl (45 g) kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
smör och ströbröd till formen

Till klubborna
175 g jordnötsmör
150 g vit choklad och 150 g mörk choklad  till doppning
Strössel och eventuellt hushållsfärg till dekor
Klubbpinnar eller grillpinnar som är delade i 2 delar

 

Gör så här:

1. Smörj och bröa en limp- eller sockerkaksform som rymmer minst 1½ liter.
2. Smält smöret. Mät upp och blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
3. Vispa ägg och sockret vitt och fluffigt med elvisp.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten pö om pö samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Låt svalna ett par minuter och stjälp sedan upp kakan. Låt svalna helt.
6. Mixa kakan till smulor i en matberedare. Tillsätt jordnötsmöret och mixa ihop till en tjock smet.
7. Forma smeten till hjärtan eller runda kulor och stick ner en pinne i varje. För att få pinnen att sitta fast ordentligt kan du fästa den med lite smält choklad. Låt stelna till i kylen i cirka 30 minuter.
8. Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa varje klubba i ett lager choklad. Låt rinna av lite och strö över strössel. Stick sedan ner klubbpinnen i en bit oasis eller frigolit. Dekorera eventuellt med choklad du har färgat med några droppar karamellfärg. Låt stelna i kylen.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback