Red velvet cake

När min syster fyllde år ville hon ha denna tårta, tyvärr hann jag inte fånga den på ett kort med sin vackra mantel på sig. Ni får föreställa er kakan med ett kritvitt täcke över hela, underbart för ögonen- och för smaklökarna!



Till ca 10 bitar:
2 stora rödbetor( ca 250 g)
2 stora ägg
3 dl strösocker
1 dl majsolja(jag använde rapsolja och det gick galant)
1 dl gräddfil
1 ½ tsk röd karamellfärg
4 dl vetemjöl(240 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker

Frosting:
100 g naturell färskost
250 g mascarponeost
2 msk florsocker
½ tsk vaniljsocker

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Skala och riv rödbetrona fint. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner rödbetor, olja, gräddfil och karamellfärg.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna och lägg upp den på ett fat.
5. Rör ihop ingredienserna till frostingen. Bred frostingen över hela kakan, ett tips är att börja med sidorna. Garnera med det du tycker passar för tillfället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback