Mormors rabarberdrickaÅh, min mormors rabarberdricka är verkligen ljuvlig!  Dessutom går den så himla snabbt att göra, själva uppkoket tar bara 10-15 minuter. Fast jag erkänner, jag har aldrig smakat den hos min mormor, eller överhuvudtaget innan heller. Men jag har allt sett den i min mammas svarta bok, och antagit att den var superprimagod! Och det är den, om man gillar syrliga grejer förstås.Till ca 2 liter drickfärdig dryck:
ca 1 kg rabarberstjälkar
1 ¾ liter vatten
4 hela kryddnejlikor
1-2 dl socker(beronde på hur syrlig rabarbern är)
saften från ungefär en citron

Gör på detta viset:
Skölj rabarbern och skär den sedan i små bitar men skala den inte. Koka rabarbern med vatten och kryddnejlikor i en stor gryta tills bitarna går sönder. Det beräknas i ca 10-15 minuter, men om bitarna inte har börjat gå sönder då så vänta längre. Sila saften och rör ner sockret i saften, smaka av om den är för syrlig tillsätt så mer socker. Smaksätt den kalla drycken med citron och häll upp i rena flaskor(se där ↓ hur du gör dem rena). Klarar sig bra i kylskåpet i någon vecka.


Überrena flaskor:
Diska flaskorna som vanligt. Lägg in dem i ugnen och sätt den på 125 grader. När ugnen är varm stänger du av den och låter flaskorna ligga där tills dem har svalnat. Häll i sin saft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback