Godaste äppelkakan

Jag gillar egentligen inte äppelkaka, äppelpaj passar mig bättre i smaken. Men den här kakan är verkligen något speciellt. Deb har ett sött krispigt täcke över sig som bryter bra till de lite syrligare äpplena.
Jag vet inte riktigt var kakan kommer ifrån från början, men jag har i alla fall fått receptet av en kompis efter att vi åt den i skolan hemma hos vår lärare. Men jag har som vanligt gjort vissa små små ändringar i receptet.
Till en pajform
125 g smör
1 ½ dl socker(enligt mig är rörsocker bäst)
2 dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
4-5 normalstora äpplen eller ungefär 8 ganska små äpplen
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär äpplena i klyftor. Smöra och bröa en pajform och lägg i äppelklyftorna. Smält smöret och häll i de övriga ingredienserna. Rör ihop och lägg i klickar över äpplena, in i ugnen och grädda den där i ungefär 25 minuter. Häll lite rörsocker över den varma kakan och servera med vaniljsås eller en klick glass.


Mellanslaget fungerar inte riktigt som det ska så därför bli det inga stycken.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback