Kanelbullar

Ännu ett stort gap här igen, men alla kakor jag bakar blir ingen vidare hit.
Men nu på tisdag, den 4e oktober är det Kanelbullens-dag, och det får vi ju fira med att baka kanelbullar. Själv så använder jag mig av receptet på Kungsörnens förpackning, men jag gör alltid en liten ändring med smöret. Det går alldeles utmärkt.
Till ca 40 bullar:
150 g mjukt smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk
850 g (ca 14 dl) vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk kanel
1 ägg till pensling och pärlsocker
Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i en degskål och häll över mjölken. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och smöret.
3. Mät upp mjölet, skaka inte måttet.
4. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakningen.
5. Arbeta degen kraftigt, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
6. Låt jäsa övertäckt med bakduk i ca en halvtimme.
7. Knåda degen smidigt på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar, kavla ut varje bit till en rektangel.
8. Rör ihop ingredisenserna till fyllningen och bred ut jämnt på varje rektangel. Rulla ihop varje rektangel som en rulltårta.
9. Skär rullen i 20 delar och lägg med snittytan upp i pappersformar på en plåt eller en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i ca 40 minuter.
10. Pensla bullarna och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 5-8 minuter.
11. Låt bullarna svalna på galler med bakduk över.
Kommentarer
Postat av: clotta.devote.se

Hej Lovisa! Såg att du har fått många frågor på blogrespons, va skojigt! :D

2011-10-01 @ 23:01:19
URL: http://clotta.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback