Medelhavsmuffins

 
Ja, jag vet, jag är hopplös Det är nu på sommaren som jag har tid att uppdatera bloggen.
 
Har jag gjort det?
 
Nej.
 
Vad har jag egentligen gjort då?
 
Ska jag vara helt ärlig är jag inte helt säker själv. Jag har inte läst så mycket böcker under denna sommar, vilket jag vanligtvis brukar göra. Det beror dock på att jag inte hittar några böcker att läsa (tar mer än gärna boktips). Å andra sidan gick jag och en kompis till Kivik igår, vilket är 33 km. Mina ben är faktiskt inte möra idag. 
 
 
Men för kanske en vecka sedan tog jag tillfället i akt att slå två flugor i en smäll; min syster bakade och jag filmade det. 
 
Dessa muffins är då vad man kallar matmuffins och passar utmärkt att ha med på picknickar. Anledningen till varför de kallas Medelhavsmuffins är för att de innehåller fetaost, pesto och soltorkade tomater. Samtliga typiskt förekommande ingredienser vid Medelhavet. 
 
Men vem är egentligen intresserad om varför de heter som de heter när det är världens lamaste historia? Inte jag direkt, så kolla på min film och baka dem istället! 
 
Förresten, kul med så många som besöker min blogg! Ni får gärna ge respons på filmen!
 
 
 

filmad med Canon eos 1100d och objektivet ef-s 18-55 III | musik- afternoon av youth lagoon

 

 
Ingredienser till 12 muffins
 
4 dl vetemjöl
2 dl durumvete
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
svartpeppar
2 ägg
1 dl olivolja
2 dl mjölk
1 burk Kesella à 250 gram
3 msk pesto
150-200 gram fetaost
8-10 st soltorkade tomater
½ dl basilika
torkad rosmarin
havssalt
 
Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en skål. Vispa äggen pösigt i en annan skål och vispa sedan försiktigt ner olja, mjölk, kesella och pesto i äggsmeten. Skär fetaost, soltorkade tomater och basilika i midnre bitar och rör sedan ner i mejeriblandningen. Rör försiktigt ner allt i mjölblandningen. Skedda upp smeten i muffinsformar. Strö på rosmarin och saltflingor. Grägga i 200° C 15-20 minuter. 
 
 
 Notes
 
- Receptet ger 6-8 muffins, det blir då väldigt stora muffins och vi brukar göra 10-12 stycken istället. Glöm bara inte att justera ugnstiden efter storlek.
 
- Det är inte nödvändigt att använda durumvete, det går lika bra att ersätta den mängden med vetemjöl.
 
- Basilikan kan vara antingen färsk eller fryst, det spelar ingen större roll. Färsk basilika kan eventuellt ge mer smak.
 
- Receptet är hämtat ur boken Maffiga Muffins av Lena Brorsson Alminger