Glad Påsk!

 
Glad Påsk på er! Idag har vi färgat ägg med lök, riskorn, blomblad och blåbärssaft. Tänkte visa er lite halvt hur vi har gjort det.
 
 
Här är äggen redan kokade, dessa är äggen vi enbart färgade med gul lök. Vi skalade helt enkelt av skalet så försiktigt vi kunde och fäste med gummiband på äggen. 
 
 
Denna är färgad med blomblad, helt enkelt fästes blomblad på ägget, virades in i aluminiumfolie med gummiband om och sedan kokades det. 
 
 
Denna sorten är färgad med lök och prickarna är tack vare risgryn. Blöt äggen lite försiktigt och rulla i risgryn, nej jag vet, hälften trillar av. Men lägg i lite risgryn i lökskalet som ägget ska rullas in i så går det. Vira folie runt lökskalet och fäst med gummiband.
 
 
Blåbärssaften blev inte lika lyckad som de andra, saften var kanske inte tillräckligt koncentrerad men jag skulle rekommendera att testa blåbär. Vi blötte i alla fall risgryn med blåbärssaft på en foliebit som vi lindade in ägget i och satte ett gummiband på det.
 
Äggen med enbart lökskal får koka lika lång tid som ett vanligt ägg medan de som kokas med folie runt behöver någon extra minut.
 
 
Ja, detta är hur vi har gjort. Det finns förstås många olika sätt att göra det på och med olika redskap. Rödlök skulle säkert bli väldigt vackert, men det hade vi inte hemma. 
 
Hoppas ni får en fin påsk!
 
 
Samtliga fotografier är tagna med min iPhone, därav inte den bästa kvalitén.
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback