Taizé och konfirmation

Bonsoir!
 
Det var väldigt längesedan vi sågs känner jag, tiden går så snabbt. Det är mycket som har hänt under tiden vi inte har setts.
 
1. Idag skrev jag mitt sista skriftliga nationella prov, woho! Dock gick det inte så bra... Endast ett muntligt kvar och sen har jag klarat av alla nationella prov och alla andra prov bör väl snart även de ta slut. Nja, om någon vecka eller så. Allt pluggande har alltså tvingat mig att hålla mig undan köket och datorn.
 
2. Min hälsningsfras har en mening, nämligen att jag har varir i Frankrike nyligen! Förra veckan var jag på konfiramtionsresa i Taizé, vilket är ett kloster i Bourgogne där bröderna tar emot folk från hela världen som får vara där i en vecka. Det är inte som ett kloster i ett gammlt hus med stenmurar och sådant, utan ja, det är väldigt svårt att förklara. Därför hade jag tänkt att visa bilder från Taizé, både från själva området, byn Taizé som ligger precis innan och Tysta dalen. Tysta dalen är en dal vid området där man just ska vara tyst. 
 
Jag trivdes jättebra i Taizé, maten var inget vidare och ganska ojämn. Ibland var den ätbar, ibland ganska god och vid vissa tillfällen gick det verkligen inte att äta den. Jag har dessvärre inga bilder på just maten men annat!
 
Samtliga bilder är tagna av min kompis med hennes kompakta systemkamera Nikon p500 och redigerade av mig.
 

Nyligen blev jag även "inbjuden" till Hitta Recepts Matbloggstoppen vilket jag tyckte kunde vara intressant så därför ligger det nu en matbloggtopps-ikon i menyn längst ner!
 
 
Vi kommer förmodligen dessvärre inte ses på ett tag igen, för imorgon är det nämligen min duh, duh... konformation! Jag är en nypa nervös eftersom att jag ska läsa en text på tyska i kyrkan, men jag hoppas på att det ska gå bra. Och sedan efter det kommer jag att leva i ett hus med ett kök som renoveras, men när köket är klart och de sista läxorna under min grunskoletid är avklarade då lovar jag att komma tillbaka igen!  
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback