Kladdkakans dag den 7e november

 
[andra bilden är fotograferad av Karin Skoog]
 
Jag läste någonstans att det är Kladdkakans dag imorgon, den 7e november. Det är något man absolut inte bör missa då kladdkaka kan vara på listan över det bästa som finns. + att jag faktiskt har varit med i Kladdkakeracet och det gör det hela lite ännu festligare! 
 
 
På något märkligt sätt har jag ALDRIG lagt upp ett recept på en helt vanlig kladdkaka. Helt otroligt med tanke på att jag har bloggat i 3 ½ år (!) nu. Jag skyller på att det är för gott att vänta och äta tills man har fotograferat klart vilket tar längre tid än vad man tror, vilket jag ändå tycker är ett tämligen bra argument. Iställer erbjuder jag fyra stycken fantastiska kladdkakor. Baka en Vit kladdkaka med lakrits, eftersom det aldrig kan vara fel. Om du känner för en annan variant av min klassiker kan kanske Vit kladdkaka med (extra mycket) lakrits och citron locka dig? Om du älskar choklad så mycket att en hederlig kladdkaka inte räcker så slå till på denna ljuvliga (ja, jag försöker typ sälja in mina kladdkakor in i era kök) ganachekladdkaka som är så chokladig att man inte helt vet var man ska ta vägen. Den allra sista passar utmärkt om man vill bjuda på en kladdkaka snarast då den tillagas i en mikrovågsugn; microkladdkaka. Namnet blir dock helt förvirrande om man läser det för många gånger och börjar tänka omkring det.
 
 
För att komma in ännu mer i känslan så kan det vara trevligt att kolla på när jag bakar en Vit kladdkaka med (extra mycket) lakrits och citron!
 

 

Dessvärre kommer jag nog inte få äran att se en enda kladdkaka imorgon men alla som kan: ha det så trevligt på Kladdkakans dag!