Rhubarb & Strawberry (Quinoa) Crumble

Jag lyckas varje år att glömma hur snabbt rabarbersäsongen är över. Jag går där i april och tycker att det är en evighet kvar tills en kan baka med rabarber; men sedan utan att jag har hunnit blinka är det slutet av maj och stjälkarna är helt plötsligt inte så späda längre. 
 
I år var inte heller något undantag egentligen. Eller jag gick runt i en vecka eller två och hade ångest över att jag borde baka något med rabarber; men jag kunde bara inte komma på vad. Så såg jag detta receptet på Green Kitchen Stories  (eminent blogg för alla som vill äta nyttigt och vegetariskt förresten!) precis i rätt tid och tyckte att det kunde vara trevligt + att det nu har börjat dyka upp svenska jordgubbar lite varstans!
 
Detta var min systers och min present till vår mamma på Mors-dag! Då passade den toppen med lite glass till, vilket den säkerligen gör likaså i sommar!
 
(Missa inte att kolla på filmen nedan)
 

 

Här finner ni receptet. (OBS! Receptet är på engelska, men det är inte så värst komplicerat. Google finns ju alltid om en skulle undra något.)

 

Notes

- vi kunde inte hitta quinoaflingor i affären så vi bytte ut dem mot hirsflingor. Det blev väldigt gott det med; men jag tror att det blir en ganska annorlunda struktur på crumble-toppingen, och kanske lite knaprigare.

 

- det är fritt upp till en själv att välja om en vill skala rabarbern och äpplet; vi valde att göra det på båda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback